Afgelopen zondag 30 augustus stond alweer het laatste FIFA15 toernooi op het programma.  Het evenement vond plaats in de Wethouder Verheijhal in Amsterdam. Een vertrouwde locatie die ook nu goed uitpakte. Rond 12 uur stroomde de eerste deelnemers binnen en om half 1 was de hal al aardig gevuld met een hoop spelers.  Rond 1 uur was iedereen wel aangemeld en konden we gaan beginnen. Uiteindelijk schreven 32 mensen zich in. In plaats van 8 poules van 4 koos de organisatie ervoor om 4 poules van 5 te maken en 2 poules van 6, zodat iedereen wat meer wedstrijden zou spelen.

Poule 1

In poule 1 zaten de volgende 5 deelnemers: Koen, Nordin, Oussama, Ian en Robert. Het vorige FIFAlive toernooi werd door Nordin gewonnen, hij was dus automatisch favoriet voor deze poule. Zijn rol als favoriet was hij echter al snel kwijt, door verrassend met 2-0 te verliezen van Koen van Manen. Die ook zijn 2 daaropvolgende wedstrijden winnend afsloot en zich daarmee verzekerde van een plek bij de laatste 16. Nordin herstelde zich erg goed en won al zijn wedstrijden na zijn verlies tegen Koen.  Hierdoor was ook hij geplaatst voor de laatste 16. Alle uitslagen in deze poule waren als volgt:

Uitslagen Poule 1

Dit resulteerde in de volgende eindstand voor poule 1:

Eindstand Poule 1

 

Poule 2:

In poule 2 zaten de volgende 5 deelnemers: Celino, Stefan, Giorlando, Fatah en Tomasz. Celino ging in zijn 1e wedstrijd meteen heel goed van start door met 5-0 van Tomasz te winnen. Het doelsaldo kan namelijk belangrijk zijn. Door zijn ruime overwinning tegen Tomasz was het 0-0 gelijkspel tegen Fatah in zijn 2e wedstrijd teleurstellend, maar gaf het wel aan dat in deze poule een hele hoop mogelijk was. Iedereen won immers van elkaar. Uiteindelijk won celino 2 wedstrijden en speelde hij er 2 gelijk. Dit was genoeg om winnaar te worden van zijn poule.  2e in deze poule werd Stefan die daarmee Giorlando achter zich liet. Een knap resultaat, zeker gezien het feit hij de 1e wedstrijd verloor tegen Giorlando. Uiteindelijk waren dit alle uitslagen in poule 2

 Uitslagen Poule 2

Dit resulteerde in de volgende eindstand in Poule 2:

Eindstand Poule 2

Poule 3:

In poule 3 zaten de volgende 5 deelnemers: Yoel, Roger, Armand, Jay en Brian. In deze poule lag het onwijs dicht bij elkaar. Het waren steeds kleine overwinningen met weinig doelpunten. Er waren slechts 4 wedstrijden waar er 3 of meer keer werd gescoord. Uiteindelijk was het Brian Somai die deze poule als 1e eindigde. Hij verloor zijn 1e wedstrijd, maar vocht zich knap terug in deze poule met 3 overwinningen. Als 2e in deze poule eindigde Jay martis. De enige wedstrijd die gewonnen werd met meer dan 1 goal verschil, was voor hem meteen doorslaggevend. Door zijn 3-0 overwinning op Yoel Isak plaatste hij zich namelijk voor de KO. Alle uitslagen in Poule 3 waren als volgt:

Uitslagen Poule 3

Dit resulteerde om de volgende eindstand in poule 3:

 Eindstand Poule 3

 

Poule 4

In poule 3 zaten de volgende 5 deelnemers: Faysal, Gionel, Michel, Fatih en Kevin. Fatih ging in deze poule zeer sterk van start met een 5-1 overwinning. In zijn poule had hij echter wel een geduchte tegenstander: Gionel, die ook al zijn wedstrijden won. Een onderling duel tussen deze 2 spelers zou uiteindelijk beslissen wie er als 1e en als 2e doorging. Wanneer je als 1e doorging, kreeg je immers iemand geloot die lager was geëindigd in de poulefase. Gionel won dit duel nipt met 1-0 en werd daardoor groepswinnaar. Alle uitslagen in deze poule waren als volgt:

Uitslagen Poule 4

De eindstand in deze poule was als volgt:

Eindstand Poule 4

 

Poule 5

Poule 5 was 1 van de 2 poules waarin 6 deelnemers zaten. In de poule van 6 plaatste de beste 3 zich. Poule 5 bestond uit:  Bryan, Tom, Jeff, Atil, Zeeshan en Marco. Een sterke poule met veel toernooi ervaring. Bryan Hessing sprong er in deze poule natuurlijk uit, want hij heeft deze jaargang al enorm veel toernooien gewonnen. Hij was er ook vandaag op gebrand om een FIFAlive toernooi te winnen. Zijn begin was daarom teleurstellend, want hij speelde in zijn 1e 2 wedstrijden gelijk. Daarna volgde echter 3 overwinningen waardoor hij groepswinnaar werd. Tom Heijnen liet ook erg sterk spel zien en werd 2e in deze poule. Jeff bleek een taaie tegenstander voor iedereen te zijn, want ook hij verloor niet in deze poule en werd daardoor 3e. Alle uitslagen in deze poule waren als volgt:

Uitslagen Poule 5

Dit resulteerde in de volgende eindstand:

Eindstand Poule 5

 

Poule 6:

Poule 6 was de 2e poule met 6 deelnemers: Ridvan, Indy, Sharief, Zakaria, Sandy en Azziden. Indy Woortman gaf in deze poule een ware show weg door in zijn wedstrijden 3-0, 7-0, 6-2 en 4-2 te winnen. Het enige smetje in zijn poule was het 1-0 verlies tegen Sandy. Hierdoor eindigde Indy op 12 punten maar leek hij door zijn geweldige doelsaldo de poulewinst niet meer mis lopen. Sharief en Sandy wonnen beide ook 4x waardoor in deze poule een duidelijke splitsing was tussen de top 3 en de nummers 4 t/m6. Uiteindelijk waren alle uitslagen als volgt:

Uitslagen Poule 6

Dit resulteerde in de volgende eindstand:

Eindstand Poule 6

 

Achtste Finale

De nummers 1 en 2 van poule 1 t/m4 plaatste zich voor de laatste 16 evenals de nummers 1t/m3 van poule 5 en 6. Hierdoor waren er nog 2 plekken over die naar de 2 beste nummers 3 gingen van poule 1t/m4. Dit leverde de volgende 16 spelers op:

Koen van Manen, Sandy Coster, Stefan van Bezooijen, Sharief Toussaint, Brian Somai, Giorlando Barbara, Bryan Hessing, Fatih Simsek, Jay Martis, Indy Woortman, Armand bissesar, Gionel Finies, Nordin Stelk, Tom Heijnen, Jeff McNair en Celino Toussaint .

In de achtste finale waren het eigenlijk allemaal wedstrijden die erg dicht bij elkaar lagen. Enkel Celino Toussaint kon overtuigend winnen: 3-0. De rest van alle spelers wonnen nipt met 1 goal verschil. Verassend was wel dat Indy, na zijn sterkte optreden in de poule, verloor van Jay Martis. Daarnaast moest titelverdediger Nordin Stelk zijn meerdere erkennen in Tom Heijnen. Alle uitslagen van de achtste finale waren als volgt:

Achtste finale

Kwart Finale

Inmiddels was het deelnemersveld gekrompen naar 8: Sandy, Sharief, Giorlando, Bryan, Jay Gionel, Tom en Celino. Het waren doelpuntrijke kwartfinales waarin in totaal 18 keer werd gescoord. Dat is gemiddeld 4,5 goal per wedstrijd. Een hoop spectaculaire duels zater er dus tussen waarin de 3-2 overwinning van Sandy en Tom er natuurlijk uitsprongen. Bryan speelde zichzelf naar een degelijke en professionele 2-o overwinnen en Jay vocht zichzelf naar de halve finale door 4-2 te winnen.

Kwart finale

 

Halve finale & Finale

Er waren er dus nog maar 4 over: Sandy, Jay,  Byan, Tom. De laatse 2 troffen elkaar ook al in de poule, toen werd het gelijk. In deze halve finale zouden ze elkaar nog ontlopen. Wellicht dat ze elkaar in de finale nog tegenkomen? Tom wist zijn halve finale namelijk te winnen van Jay met 3-2. Het was close maar in deze fase van het toernooi is alleen de winst die telt. Het wachten was dus op Bryan voor een herhaling van de poulewedstrijd die 1-1 eindigde. Bryan won met 2-1 van Sandy en de finale was dus een feit: Bryan Hessing – Tom Heijnen

In de finale was het een waar spektakel met enorm veel doelpunten. Het was uiteindelijk Bryan die aan het langste eind trok en opnieuw een toernooi op zijn naam schreef. Hij won in een heuse thriller met 4-3 van Tom. Dit tot grote teleurstelling van Tom die niet voor de 1e keer zijn meerdere moest erkennen in Bryan. De dag werd afgesloten met het uitreiken van de prijzen en er werd tevreden afscheid genomen van elkaar en van FIFA15. Volgend jaar zijn wij gewoon weer terug en kunnen we niet wachten om jullie allemaal weer terug te zien. Iedereen bedankt voor alweer een mooi FIFA jaar en stay tuned voor de volgende toernooien! Het gehele schema met uitslagen van de KO is hieronder terug te vinden:

Gehele KO

 

De nummers 1 tot en met 4:

1tm4

De nummers 5 t/m 8:

5tm8