VOOR JONG EN OUD

Bent u op zoek naar een onvergetelijke ervaring? Organiseer samen met ons een top FIFA 17 toernooi/activiteit bij uw vereniging, school, bedrijf of met uw vriendengroep.

Het idee dat gamen alleen gedaan wordt op een zolderkamer in je eentje is een cliche waar we eigenlijk al tien jaar geleden afscheid van hebben genomen. Gamen is een fantastische manier om samen te komen en een onvergetelijke dag te beleven. Wij hebben inmiddels meer dan dertien jaar ervaring met het organiseren van game-events en toernooien en hebben ervaren dat een FIFA 17 toernooi Nederland enorm leuk is. Tevens weten wij uitstekend hoe je met de jeugd om moet gaan en hoe je jong en oud bij elkaar brengt, aangezien we ook meer dan tien jaar ervaring als trainer hebben opgedaan.

U kunt ons voor weinig budget inhuren voor een geweldig FIFA 17 toernooi, waarbij jong en oud het tegen elkaar gaan strijden op het digitale speelveld. Het event begint met een pouleronde. Deze bestaat uit minimaal vier en maximaal zes deelnemers per poule. Dat betekent dat iedereen dus minimaal drie wedstrijden speelt. Daarna gaan de twee beste deelnemers per poule naar de knockout-fase, die uiteindelijk eindigt in een spannende finale. De winnaar mag zich met recht de kampioen van de dag noemen.

Ook als deelnemers in een vroeg stadium uitgeschakeld worden is er nog genoeg te doen. Denk daarbij aan het uitdagen van een andere speler voor een potje of het bekijken van de andere spannende wedstrijden.

FIFAlive verzorgt natuurlijk het materiaal aangezien FIFAlive 32 PlayStation 4 consoles, 32 eSports schermen, FIFA 17 games en eventueel joysticks in eigen beheer heeft. Wij ontzorgen u volledig en bouwen alle materialen op én af. Ook begeleiden we het evenement met een professioneel toernooisysteem gekoppeld aan een beeldscherm waarmee uw deelnemers bijvoorbeeld ook de uitslagen van hun medespelers in de gaten kunnen houden.

Enthousiast? Neem dan contact met ons op via het contactormulier. U kunt ons ook bereiken door een e-mail te sturen naar voorjongenoud(@)fifalive.nl.

Maandelijkse FIFAlive toernooien voor de Community en liefhebbers

FIFAlive organiseert al sinds 2007 maandelijkse FIFA toernooien op de PlayStation-consoles voor de community/fans van de FIFA serie. Tegen betaling van slechts € 15 kunnen deelnemers zich via onze agenda inschrijven voor één van onze toernooien op locatie. Indien het een besloten toernooi betreft dan is dit toernooi vaak bij een voetbalclub, stichting of andere organisatie. Hiervoor kun je jezelf dan niet inschrijven via deze website. Indien er inschrijven bij staat kun je jezelf inschrijven en meedoen tijdens één van onze FIFAlive toernooien en strijden voor te gekke (geld)prijzen tegen andere liefhebbers van de FIFA serie. Minimale leeftijd is dan 12 jaar. Onze community toernooien worden onder door heel Nederland georganiseerd!

Weet jij een andere mooie locatie of ben jij eigenaar van een mooie locatie? Neem dan contact met ons op via 06-46464680 of stuur een e-mail naar voorjongenoud(@)fifalive.nl.

HISTORIE VAN FIFALive

Wij organiseren al sinds 2001 game-toernooien. Ooit begonnen op de PlayStation, om daarna door te gaan naar de PlayStation 2, PlayStation 3 en nu PlayStation 4 en zelfs Xbox One. Doel van deze toernooien was het samenbrengen van liefhebbers en om uit te vinden wie de beste speler is tijdens een game toernooi. Het begon ooit met 32 gamers/vrienden en leidde uiteindelijk tot toernooien in heel Nederland, maar ook vanuit België, Frankrijk en Duitsland was er opeens belangstelling!

In 2007 werd besloten om de grenzen te verleggen en uit te breiden naar FIFA, om daarna ook aan de slag te gaan met Call of Duty- en NBA 2K-toernooien. Al deze toernooien vallen onder de vlag van de organisatie Bundled.

FIFAlive heeft een aantal hoogtepunten gekend. Zo mocht FIFAlive in 2010 de FIFA World Cup 2010 tour organiseren door heel Nederland. Daarbij werd er samengewerkt met EA Sports, Sony en Coca Cola ter promotie van de nieuwe FIFA World Cup 2010 game. Na deze fantastische samenwerking is de band met EA heel sterk geworden en wordt er nauw samengewerkt. FIFAlive heeft voor de release van FIFA 16 zelfs EA geholpen met de invulling van de #FIFA16Xperience in Amsterdam.

FIFAlive krijgt als enige game event organisatie in Nederland officieel support van EA Sports Benelux om FIFA-toernooien te organiseren.

MISSIE EN VISIE VAN FIFALive

Missie

FIFAlive organiseert game evenementen in de gehele Benelux.

De organisatie van FIFAlive heeft een grote liefde voor voetbal en gamen. Dankzij onze jaren ervaring met het opzetten van toernooien en onze maatschappelijke carrière zijn onze toernooien professioneel georganiseerd, maar is het tegelijkertijd ook altijd enorm gezellig. Een FIFAlive-toernooi is met recht een fantastische dag voor jong en oud. Daarnaast willen we de deelnemers leren om in groepsverband te handelen en respectvol met elkaar om te gaan.

FIFAlive verzorgt volledig georganiseerde game evenementen/activiteiten voor onder andere (voetbal)verenigingen, scholen, bedrijven, stichtingen en gemeenten. Zo organiseert FIFAlive ieder jaar een groot game toernooi voor Kids-United, een G-voetbalteam (geadopteerd door FC Groningen) met ongeveer 100 leden die een verstandelijke beperking hebben.

Visie

FIFAlive wil laten zien dat gaming voor iedereen is, van jong tot oud. Ook willen zij de deelnemers een onvergetelijke dag bezorgen door leuke en professionele evenementen te organiseren.

SPELREGELS TOERNOOIEN

SPEELWIJZE

Het toernooi zal eerst beginnen met een poulefase waarbij er maximaal 5 deelnemers per poule zullen worden ingedeeld. De indeling gebeurt geautomatiseerd via ons toernooisysteem. Zowel FIFAlive als de deelnemers hebben hier geen invloed op. Iedere deelnemer speelt één keer tegen zijn tegenstander in de poulefase. In de poulefase wordt er geen verlenging gespeeld en ook geen penalty’s genomen indien de wedstrijd (90 spelminuten) eindigt in een gelijkspel.

De beste 2 van elke poule (en soms een aantal beste nr 3′s) zullen doorgaan naar de KO-fase. Ook in de KO-fase speel je één keer tegen je tegenstander maar kan er een best of three besloten worden. Bij een gelijkspel (na 90 spelminuten) in de KO-fase speel je de verlenging. Indien de wedstrijd na verlenging ook eindigt in een gelijkspel moeten er penalty’s worden genomen om een winnaar te bepalen.

SPEL INSTELLINGEN

Tijdens onze toernooien worden de volgende spelinstellingen gehanteerd:

Duur: 4 of 5 minuten per helft

Moeilijkheidsgraad: Legendarisch

Speelsnelheid: 0 (normaal)

Camerastand: standaard

Teamkeuze: Landen & clubs (met uitzondering van World XI & Classic)

Aantal punten: Winst=3 punten / Gelijkspel=1 punt / Verlies=0 punten

Indien je na het spelen van al je wedstrijden in je poule evenveel punten hebt behaald als een tegenstander, zal er worden geselecteerd op doelsaldo en indien ook deze gelijk is zal er worden geselecteerd op onderling resultaat. Dit wordt automatisch verwerkt door het programma welke FIFAlive gebruikt.

Het team welke je kiest voor je eerste wedstrijd dien je het gehele toernooi te behouden. Het is niet toegestaan om van team te veranderen. Je hoeft je teamkeuze niet aan ons (FIFAlive) door te geven.

Het is ook niet toegestaan om tijdens het spelen van de wedstrijd op de startknop te drukken, behalve op dood spelmomenten (inworp, vrije trap, corner, doeltrap), om bijvoorbeeld spelers te wisselen etc.

Als je je niet aan deze regels houdt zal FIFAlive beslissen wat voor “straf” je krijgt. Dit kan een gele kaart (eenmalige waarschuwing) of zelfs een rode kaart zijn (niet meer verder deelnemen aan het toernooi).

Vergeet ook niet om je controller instellingen goed in te stellen voordat je de wedstrijd begint!

Nadat je je wedstrijd hebt gespeeld dien je je score bij de organisatie door te geven, zodat de standen actueel zijn.

CONTROLLER

Je dient je eigen PlayStation 4 of Xbox One controller mee te nemen indien je deze hebt. Indien je geen eigen controller hebt of als je deze bent vergeten, kun je tegen inlevering van je geldige ID-kaart (borg) en € 5 (huurkosten) een controller van FIFAlive lenen. Bij inlevering van de controller ontvang je je ID-kaart weer retour.